Ansøgningsskema til specialepladser findes her.
Hvad er en specialeplads?
En specialeplads er et skrivebord i et af Psykologisk Instituts specialepladslokaler, som stilles til rådighed for et antal specialestuderende med det formål at give disse studerende en fast arbejdsplads i specialeskrivningsprocessen. Modsat læsesalen har man således et personligt skrivebord i et lokale med adgangskontrol. Specialepladserne fordeles løbende af FAPIA.
Regler for brug af specialeplads:
- Du kan kun søge om en specialeplads, hvis det er dit 1. forsøg.
- Specialepladsen skal benyttes mindst 3 ud af 5 hverdage om ugen, da der er et begrænset antal specialepladser til rådighed og et stort antal medstuderende, der også er interesserede i en plads.
- En specialeplads må kun benyttes af vedkommende, der har underskrevet kontrakten. Overholdes dette ikke, vil pladsen blive inddraget, og hverken den der udlåner, eller den der låner, vil igen kunne komme i betragtning til en specialeplads.
- Du er forpligtet til at underrette den specialepladsansvarlige, hvis du afleverer før kontraktens udløb eller ikke længere har brug for pladsen.
- Alle kontorer tilgås via. dørkode. Denne er fortrolig og må ikke udveksles med andre. På denne måde sikrer vi jeres ejendele bedst muligt.
Oplever du nogle praktiske udfordringer med din specialeplads, fx. en sprunget pære, bedes du kontakte universitetsbetjentene. De kan kontaktes på mail betjent1411.bss@au.dk.
Fordeling af specialepladser:
Der er på nuværende tidspunkt ca. 18 faste specialepladser for efterårssemestre og ca. 55 faste specialepladser for forårssemestre, der fordeles efter denne prioritering og herefter ud fra først-til-mølle princippet:
Bemærk venligst: Man kan kun ansøge om specialeplads, hvis man har fået tildelt en vejleder.
- Studerende, der ønsker en deleplads (dvs. 2 studerende, der deles om én plads og dermed benytter den forskudt).
- Studerende, der ønsker at sidde alene.
Det er ikke muligt at få dispensation til en specialeplads grundet dårlig ryg, ordblindhed mv. Specialestuderende, der ønsker at dele en plads, skal ligeledes begge møde op.
Pladserne fordeles hver gang, der er ledige pladser. Da der i perioder er mange, der ansøger om en specialeplads, kan man risikere ikke at få tildelt en plads med det samme, hvorfor man kommer på venteliste. Ventelisten bliver prioriteret efter de ovenfor nævnte kriterier.
Det er et krav, at du underrettet den specialepladsansvarlige, hvis du afleverer før fristen, så pladsen kan gives videre til en medstuderende. Al kontakt foregår på mailen: specialepladsPI@gmail.com
Hvordan får jeg en specialeplads?
Hvis du mener, at du kan overholde de ovenfor nævnte regler for brug af specialeplads, og fortsat ønsker at ansøge om en specialeplads, skal du udfylde specialepladsansøgningen, som der er linket til i toppen af denne side.
Ansøgningsprocessen er delt op i 2 trin:
- Ansøgningen skal udfyldes online, mailes til specialepladsPI@gmail.com med emnefeltet ”Ansøgning specialeplads – dit navn”.
- Mød op ved FAPIAs kontor i den ekstraordinære åbningstid. Specialepladserne tildeles efter først-til-mølle, og dit navn vil derfor noteres som det nummer, du har i køen. Der tages ikke imod fysiske ansøgninger, og har du ikke sendt noget online, når pladserne fordeles, så mister du dit nummer i køen. Dato for forårssemestret 2022 er tirsdag d. 11. januar kl. 09:00-10:00.
Ansøgningsskema skal mailes på forhånd, men er først gældende, hvis du dukker op i den ekstraordinære åbningstid for specialepladsansøgere. Ansøgninger der ikke er udfyldt korrekt, behandles ikke.
Den ekstraordinære åbningsdag varierer fra år til år og vil blive annonceret på FAPIAS facebookside, https://www.facebook.com/fapia/.
Hvis du først søger efter denne dato, skal du blot udføre step 1, og sende din ansøgning online. Du vil da få tildelt en plads, hvis der er en ledig, eller blive sat på ventelisten.
Du får besked pr. mail kort indenfor få dage efter ansøgningsfristen, hvis du får tildelt en specialeplads.
Kan jeg forlænge min specialeplads?
Tidligere har det været sådan, at man har kunnet ansøge om at beholde sin specialeplads, hvis man udskød sin afleveringsfrist. Dette er ikke længere muligt – du kan kun ansøge om og blive tildelt en plads til dit første afleveringsforsøg. Dette er bestemt af instituttet, som FAPIA forvalter pladserne for.
Hvad hvis jeg ikke selv kan møde op på den ekstraordinære åbningsdag?
Du kan få en ven til at møde op i dit sted. Hvis din ven ikke selv afleverer en ansøgning, tæller det som om, at du selv var der. Afleverer din ven også en ansøgning for sig selv, vil din ansøgning komme bagerst i køen for dagen.
Du får besked pr. mail, hvis du får tildelt en specialeplads.
Hvad hvis jeg skriver speciale sammen med en anden?
Hvis to personer skriver speciale sammen og I derfor ønsker at sidde i lokale sammen, skal I ansøge på samme måde som beskrevet ovenfor. I jeres mails indeholdende udfyldte ansøgninger, skal I derudover skrive navnet på personen, som I ønsker at sidde med.
Når I møder op på den ekstraordinære åbningsdag, anbefaler vi, at I sørger for at stå lige efter hinanden i køen. På den måde sikrer I at have næsten samme køplads og derfor samme prioritet i fordelingen.
Man ansøger på lige fod med alle andre og kommer altså ikke foran i køen. Derfor kan vi heller ikke garantere pladser i samme lokale, men vi gør, hvad vi kan for at fordele jer i samme lokale.
Dette tilbud gør sig kun gældende for personer som skriver speciale sammen! Det er således ikke muligt at ansøge om at sidde sammen med venner el.lign.
Vi er to personer der vil dele en plads og benytte den på skift. Hvad gør vi?
Hvis I ønsker at dele en plads som benyttes på skift, har I første prioritet og derfor behøver I ikke lave del 2 af ansøgningsprocessen. Det er fint bare at sende jeres udfyldte ansøgninger til specialepladsPI@gmail.com.
Mvh,
/FAPIA – Foreningen Af Psykologistuderende I Aarhus
Ann Christensen, specialepladsansvarlig